Дисциплінарна палата адвокатури винесла попередження Портнову за вислови на адресу «5 каналу». Він погрожує, що рішення доведеться «з’їсти»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Дисциплінарна палата адвокатури винесла попередження Портнову за вислови на адресу «5 каналу». Він погрожує, що рішення доведеться «з’їсти»

Гонтар Володимир / УНІАН

Дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області винесла дисциплінарного стягнення у вигляді попередження щодо адвоката, колишнього заступника глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова за вислови у соцмережах на адресу «5 каналу».

Про це повідомляє канал за результатами розгляду їх скарги у палаті.

«Адвокат повинен вести себе шанобливо і не допускати образливої поведінки», — вказують у рішенні палати.

У викладі позиції «5 каналу» йдеться, що Портнов використовує свої акаунти в соцмережах для «погроз і таврування осіб із протилежними політичними поглядами» та допускає «брутальні і зневажливі висловлювання щодо журналістів». А також, вказує канал, «систематично «поливає брудом» діяльність пʼятого президента Петра Порошенка, звання якого зберігається довічно і охороняється законом».

На думку дисциплінарної комісії, поширені Портновим у публічній сфері висловлювання, які містять нецензурну лексику і погрози, суперечать принципам професійної етики адвокатів.

Портнов відреагував на рішення палати, заявивши, що «як винесли попередження, так і скасують». «Особливо з урахуванням того, що рішення прийняли адвокати, які пʼять років займалися реабілітацією оточення головного державного і військового злочинця за заявою його ж телеканалу. Попередження, яким би смішним і дурним воно не було, скоро потрібно буде зʼїсти, а навчально-виховні заходи щодо Порошенко доведеться посилити», — написав Портнов у Telegram.