В Одеській області скоїли замах на кандидата в депутати. Біля його авто стався вибух, а сам чоловік отримав поранення голови

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Неподалік села Курган в Одеській області стався вибух, яким пошкодило автомобіль із кандидатом у депутати місцевої ради. Він отримав поранення голови.

Про це пише пресслужба поліції Одещини.

Там зазначили, що вибух стався біля АЗС о 09:40. В автомобілі перебував кандидат у депутати Роздільнянської місцевої ради.

«За попередніми даними, внаслідок вибуху постраждав власник охоронної компанії — кандидат у депутати Роздільнянської місцевої ради. Його з тілесними ушкодженнями госпіталізовано. Також пошкоджений автомобіль, на якому пересувався чоловік», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляє місцеве видання «Думська», постраждав директор охоронної компанії «Самсон» Андрій Бабенко. Окрім місцевої ради, він також балотується до Одеської обласної ради від партії «Батьківщина».

«Ми їхали на зустріч з виборцями, і прямо по дорозі стався вибух, всю машину просто порвало осколками, там були і шматки металу, і кульки», — сказав помічник кандидата Богдан, який теж перебував в авто. Він розповів, що Бабенко отримав травму голови і зараз його готують до операції.

Сам вибуховий пристрій був закладений біля дороги. Елементами ураження в ньому були кульки, одна із яких і потрапив у голову кандидата.

  • 18 жовтня кандидатка у депутати Київської міськради від «Слуги народу» Юлія Палійчук поскаржилася на погрози. Палійчук є № 1 в списку партії в Дніпровському районі столиці. Написи з погрозами вбивства нанесли на агітаційні куби кандидатки, розташовані біля будинків на вулиці Раїси Окіпної.
  • В Одеській області правоохоронці затримали голову однієї з виборчих комісій за підозрою у створенні «сітки» для підкупу виборців. Голова дільничної виборчої комісії разом зі спільником отримали $43,5 тисячі за списки осіб, які на їхню вимогу на виборах будуть голосувати за конкретних кандидатів від однієї з політичних партій.