НАБУ завершило розслідування про привласнення майже 1 млн грн екснардепом Березкіним

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
НАБУ завершило розслідування про привласнення майже 1 млн грн екснардепом Березкіним

Гонтар Володимир / УНІАН

НАБУ і САП завершили досудове розслідування щодо колишнього народного депутата, який отримав понад 937 тисяч гривень компенсації за житло у Києві, хоча мав власну квартиру. Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

За даними слідства, екснардеп, який мав власне житло у центрі Києва, отримав право користування номером у готелі за бюджетні гроші, передбачені для забезпечення діяльності парламенту. Загалом з листопада 2014 року по серпень 2019 року на оренду номера витратили понад 937 тисяч грн.

Досудове розслідування тривало з жовтня 2018 року. А цього року 18 травня ексдепутату повідомили про підозру. Його дії кваліфікували за ч. 2 ст. 364 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

У НАБУ додають, що екснардеп також має статус підозрюваного і у справі за фактом заволодіння $20 млн «Ощадбанку», але прізвища його не називає. ЗМІ пишуть, що йдеться про Станіслава Березкіна, який був у групах «Відродження» і «Воля народу».

  • У вересні торік САП повідомила про підозру Станіславу Березкіну в заволодінні $20 млн кредиту Ощадбанку. За версією слідства, Березкін у 2013—2014 роках організував злочинну групу, метою якої було заволодіння $20 млн Ощадбанку, виділеними аграрному холдингу «Креатив» як кредит. На той момент нардеп фактично керував фірмою, а його син був співзасновником.
  • У жовтні минулого року Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Березкіну у вигляді застави в 15 млн грн.