Україна підтримала санкції США проти російських хакерів, які стоять за вірусом NotPetya

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

МЗС України підтримало запровадження санкцій проти шести російських хакерів за кібератаки на державні структури в усьому світі.

Про це йдеться в заяві МЗС у Twitter.

«Україна повністю довіряє результатам розслідування, проведеного Міністерством юстиції США, й обвинуваченням 6 співробітників Головного управління розвідки Росії за їхню участь у кібератаках по всьому світу, а саме в Україні, США, Франції, Грузії та Південній Кореї», — йдеться в повідомленні.

Там також закликали світ продовжувати міжнародний тиск на Росію, щоб вона припинила порушувати норми і правила, зокрема в галузі кібербезпеки. На думку МЗС, дії Росії загрожують безпеці глобального кіберпростору.

  • 19 жовтня Міністерство юстиції США висунуло шістьом росіянам звинувачення в хакерських атаках на інфраструктуру України, Франції, Південної Кореї та США. Усі вони, за даними відомства, були співробітниками ГРУ з військового підрозділу 74455.
  • Міністерство закордонних справ Великої Британії заявило, що російські хакери атакували Олімпійські ігри 2018 року та хотіли атакувати цьогорічні Ігри в Токіо, щоб зірвати їх.
  • У Росії спростували причетність своїх громадян до хакерських атак на Олімпійські ігри, а також у США, Франції, Україні та Південній Кореї. Посольство РФ у США заявило, що «подібні інформаційні приводи не мають нічого спільного з реальністю» і націлені на «розігрів русофобських настроїв в американському суспільстві», а також на розгортання «полювання на відьом» і шпигуноманії.