Влада США утилізувала апарати ШВЛ, передані Росією навесні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Влада США утилізувала апарати ШВЛ, передані Росією навесні

Ralf Hirschberger / picture alliance via Getty Images

Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій США (FEMA) утилізувало несправні апарати штучної вентиляції легенів, які Росія навесні передала Штатам.

Про це пише BuzzFeed.

Навесні, після бесіди президентів Дональда Трампа і Володимира Путіна, Росія відправила США 45 апаратів ШВЛ. Уже у квітні FEMA розподілила апарати по лікарнях Нью-Йорка і Нью-Джерсі. Але їх не застосовували для лікування пацієнтів через технічні проблеми, які почалися відразу, щойно техніку передали з РФ.

«Передані апарати ШВЛ були утилізовані відповідно до вимог з утилізації небезпечних відходів», — повідомив представник FEMA.

Видання зазначає, що використання російських апаратів вимагало спеціальних адаптерів, яких не було в лікарнях. А кілька моделей взагалі загорілися в російських лікарнях, після чого їх виробництво зупинили.

  • Федеральна служба Росії з нагляду у сфері охорони здоровʼя після перевірки заборонила використання апаратів ШВЛ «Авента-М», які передавали до США. Вони могли стати причиною пожеж у двох російських лікарнях, де загинули шестеро людей.