У Росії заборонили апарати ШВЛ, які могли призвести до пожеж. Ці ж пристрої відправляли у США

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Федеральна служба Росії з нагляду у сфері охорони здоровʼя після перевірки призупинила використання апаратів штучної вентиляції легенів «Авента-М», які могли стати причиною пожежі у двох російських лікарнях, де загинули шестеро осіб.

На сайті відомства зазначено, що ці апарати, які вироблені на початку квітня, використовувалися для допомоги пацієнтам у міській клінічній лікарні імені Спасокукоцького в Москві та в лікарні Святого Георгія в Санкт-Петербурзі, де сталися пожежі 9 і 12 травня. У цих лікарнях лікують хворих на COVID-19.

Як пише «Радіо Свобода», ці ж апарати Росія раніше передала у США як «допомогу». Американська сторона тоді заявила, що заплатила за них.

У Федеральному агентстві з надзвичайних ситуацій США (FEMA) запевнили, що «Авента-М» ще не встигли доставити в американські лікарні та зараз апарати повертають «з міркувань безпеки».

Апарати доставили в Нью-Йорк і Нью-Джерсі, що найбільше постраждали від коронавірусу. УFEMA заявили, що вони вже не потрібні, оскільки статистика щодо захворюваності падає.