«Тактика «умиротворення» Росії не працює». У МЗС застерегли генсека Ради Європи напередодні її візиту до Москви

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Тактика «умиротворення» Росії не працює». У МЗС застерегли генсека Ради Європи напередодні її візиту до Москви

Council of Europe

У Міністерстві закордонних справ України застерегли генерального секретаря Ради Європи Марію Пейчинович-Бурич від політики умиротворення Росії. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на речницю МЗС Катерину Зеленко.

«Спроби Ради Європи «образумить» Москву, тактика «умиротворення» та «залучення», яку сповідував попередник Пейчинович-Бурич, не дали результатів», — підкреслили у відомстві.

Зеленко зазначила, що Росія не тільки не дослухалася і не пішла назустріч Раді Європи, а й посилила свою агресивну політику і злочинні засоби, які призводять до порушень прав людини і злочинів проти людяності не лише на території Росії, а й на територіях країн-членів Ради Європи.

«За таких обставин генеральний секретар Ради Європи, яка має певні повноваження, мусить вжити всіх необхідних заходів у межах своєї компетенції, які б щонайменше створили передумови для повернення Росії на шлях виконання своїх зобов’язань», — наголосили у МЗС.

У відомстві уточнили, що йдеться насамперед про ті зобов’язання, які взяла на себе Росія як умову для запрошення до членства в Раді Європи, а також зобов’язання у рамках конвенційних механізмів. «Ми чекаємо на доповідь пані генсекретаря керівному органу Ради Європи — Комітету міністрів — за підсумками її візиту до Москви», — підсумували у МЗС.