«Протест проти політики Зеленського». На Майдані попрощалися з ветераном, який помер після самопідпалу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві на Майдані Незалежності попрощалися з ветераном АТО Миколою Микитенком, який у ніч на 11 жовтня скоїв акт самоспалення і помер в лікарні 14 жовтня.

Про це повідомляють «Суспільне» і «Громадське».

На церемонію прощання прийшли більше сотні людей. Серед них були волонтери, активісти, ветерани та рідні Микитенка. Прощання відбувалося на тому ж місці, де Микитенко себе підпалив.

Його дочка Юлія розповіла, що батько протестував проти політики Володимира Зеленського, яка веде до «капітуляції країни». Він «дуже болісно сприймав ситуацію» з розведенням військ на Донбасі.

  • Микола Микитенко вчинив акт самоспалення уночі проти 11 жовтня на Майдані Незалежності. Це сталося близько третьої ночі. Кілька перехожих намагалися загасити полум’я, але чоловік отримав майже 100% опіків тіла.
  • Причини такого вчинку достеменно невідомі, однак рідні Микитенка запевняють, що в такий спосіб він протестував проти політики влади. Сам ветеран також напередодні самоспалення залишав неоднозначні публікації у своєму Facebook. Його донька теж підтвердила, що він був незгодний «з діями чинної влади, а саме розведенням військ на лінії розмежування та повзучою окупацією Росії».