Disney додала до деяких мультфільмів попередження про дискримінацію

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Disney додала до деяких мультфільмів попередження про дискримінацію

Lee / Flickr

Студія Disney додала попередження про дискримінацію за національною ознакою до деяких своїх класичних мультфільмів. Про це повідомляє BBC.

«Цей твір демонструє негативне зображення і/або погане поводження з людьми або культурами. Ці стереотипи були помилковими тоді та є невірними зараз», — зазначено в дисклеймері.

У студії вважають, що замість того, щоб видаляти контент, можна визнати його «шкідливий вплив» і спробувати «отримати з цього урок».

У компанії підкреслюють, що один з героїв стрічки «Коти-аристократи» є расистською карикатурою на жителя Східної Азії — у стрічці кіт грає на піаніно паличками для їжі. А в мультфільмі «Дамбо» є сцена з воронами, які нагадують учасників шоу менестрелів, де білі артисти фарбували обличчя в чорний тта імітували рухи африканських рабів.

Подібне попередження помітили в мультфільмі «Пітер Пен» — у стрічці корінних жителів називають «червоношкірими», що є расизмом, а також у «Фантазії» та «Леді і бродяга».

  • Стримінгова платформа HBO прибрала фільм «Віднесені вітром» з відкритого доступу на тлі протестів проти расової несправедливості й поліцейської жорстокості у США. Представник HBO пояснив, що стрічка 1939 року «зображує деякі етичні та расові забобони, які, на жаль, були поширеним явищем в американському суспільстві».