Військовий флот Японії створює «привабливі» для молоді кораблі. У країні проблема з набором моряків

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Морські сили самооборони Японії (МСС) строять нові фрегати серії 30FFM, які повинні вирішити проблему непривабливості служби на флоті серед молоді.

Про це пише газета The Times.

За даними газети, у 2018 році МСС змогли залучити до служби всього 60% з необхідної кількості фахівців і це навіть при тому, що вік для моряків було піднято з 26 до 32 років. Серед основних причин браку кадрів у флоті — надмірне захоплення молодого покоління японців іграми та соціальними мережами. Молодь не хоче жити без інтернету тривалий час (період перебування в морі), а статут флоту не дозволяє використовувати «цивільні розваги».

Фрегати 30FFM мають змінити ситуацію. Склад екіпажу буде досить невеликий —близько 90 осіб, що свідчить про високий рівень автоматизації на борту. На фрегатах зʼявиться можливість виходу в інтернет, але з деякими обмеженнями. Кораблі будуть оснащені передовими технологіями, зокрема безпілотниками. Флот очікує, що цей фактор теж зіграє роль у залученні молоді.

Нові фрегати зараз будують на верфях в Нагасакі та Тамано. На воду їх спустять у кінці 2020 року, до складу МСС вони увійдуть у 2022-му.

Загалом Морські сили самооборони розраховують отримати 22 фрегати серії 30FFM.