Харків у «червоній» зоні карантину. Влада міста не зупинятиме транспорт, попри рішення Кабміну

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Харків у «червоній» зоні карантину. Влада міста не зупинятиме транспорт, попри рішення Кабміну

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Громадський транспорт Харкова не буде зупинятися, попри внесення міста до «червоної» зони поширення коронавірусу в Україні.

Про це у Facebook заявив віцемер міста Ігор Терехов.

«Відповідально заявляю наступне. Транспорт працюватиме в повному обсязі, як і працював, — метро, наземний електротранспорт, маршрутні таксі міська влада зупиняти не буде», — заявив Терехов.

Він також додав, що в місті не закриватимуть ринки, продовольчі магазини, ТРЦ (крім розважальних зон), заклади громадського харчування, торгового і побутового обслуговування.

Терехов також попросив правоохоронців контролювати кількість пасажирів у транспорті, а жителів міста — дотримуватися маскового режиму і соціальної дистанції.

Варто зазначити, що згідно з постановою Кабінету міністрів № 641, у разі віднесення населеного пункту до «червоної» зони карантину в ньому забороняються регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним і залізничним транспортом, міським електротранспортом та метрополітеном у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні.

  • У четвер Кабмін оновив розподіл країни на зони залежно від ситуації з коронавірусом. У «червоній» зоні опинилася низка міст, зокрема Харків, Полтава, Івано-Франківськ, Чернівці та інші.
  • В Україні за минулу добу (14 жовтня) виявлено 5 062 нових хворих на коронавірус. Від ускладнень померли 73 людини, одужав 951 пацієнт. Загалом з початку пандемії коронавірус виявили у 281 239 жителів України.