У Bihus.info продовжують доводити зв’язки БРСМ-Нафти з Партією Шарія. Фігурантка розслідування керувала 9 компаніями власника мережі АЗС

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Bihus.info продовжують доводити зв’язки БРСМ-Нафти з Партією Шарія. Фігурантка розслідування керувала 9 компаніями власника мережі АЗС

Гонтар Володимир / УНІАН

Журналісти-розслідувачі проєкту Bihus.info опублікували нові докази зв’язків мережі АЗС БРСМ-Нафта із фінансуванням партії Анатолія Шарія.

Про це повідомляють на сайті проєкту Bihus.info.

Згідно з попереднім розслідуванням, формально фінансами партії розпоряджається Анжела Василівна Ларкіна. Вона схвалює витрати на діяльність політсили. Журналісти виявили, що Ларкіна є одним із менеджерів БРСМ-Нафти.

Після спростування з боку мережі АЗС розслідувачі за допомогою публічних реєстрів з’ясували, що Ларкіна керує 9 компаніями, які пов’язані із мережею АЗС та її власником Андрієм Бібою.

«З 2014 року Ларкіна є директором ТОВ «Виробниче Підприємство «Побутрембудматеріали», яке належить власнику мережі БРСМ Андрію Бібі і компанії його дружини ТОВ «Гудмарк». Ці ж «Побутрембудматеріали» вказані співвласником низки компаній з групи БРСМ, а саме «БРСМ-Нафта» [саме ця фірма є власником товарного знаку мережі], «БРСМ» та «БРСМ-Груп», — йдеться в повідомленні.

Також компанія «Побутрембудматеріали» є співвласником приватного підприємства «Віт», основною часткою якого володіють Біба та компанія його дружини. У 2016 та 2017 роках Ларкіна була директором компаній ТОВ «НАФТАЗАХІДНЕ НВ» і ПП «Таня», співвласниками яких знову ж був Біба та «Побутрембудматеріали».

У 2016 році Ларкіна була керівником компанії «НАФТАЗАХІД», співвласником якої є Біба, а з 2015 року вона очолює компанію «МП Овен», де власник мережі БРСМ-Нафта є одним із засновників.

  • У новому розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» повідомили, що партію Анатолія Шарія фінансує всеукраїнська мережа автозаправних станцій БРСМ-Нафта. За даними журналістів, інформацію про фінансування партії вони отримали із власних джерел, і не мають сумнівів щодо її достовірності. Зокрема, серед отриманої інформації було і листування членів Партії Шарія. Згідно з цим листуванням, очільниця низки пов’язаних із БРСМ-Нафтою підприємств Анжела Ларкіна погоджує всі неофіційні витрати партії.
  • Всеукраїнська мережа автозаправних станцій БРСМ-Нафта спростовує інформацію про фінансування партії Анатолія Шарія, озвучену в розслідуванні журналістів програми «Наші гроші з Денисом Бігусом». У БРСМ-Нафта наголошують, що не мають жодного стосунку до Шарія, якого самі називають «одіозним політиком», і будь-якої пов’язаної з ним діяльності. Крім того додають, що Анжела Ларкіна, яка згадується у розслідуванні як «співробітник БРСМ-Нафта», ніколи не була їхнім працівником.