Посол: Україна та Велика Британія працюють над спрощенням візового режиму

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Україна та Велика Британія розпочали перемовини про спрощення візового режиму між обома країнами.

Про це повідомив український посол у Британії Вадим Пристайко, пише Укрінформ.

«Між нами існує порозуміння й ми шукаємо кращі шляхи вирішення. На це знадобиться час, цей процес завжди був складним, однак ми рухаємося вперед», — сказав він.

За його словами, найближчим часом до України приїде комісія, яка вивчатиме процес видачі українських біометричних паспортів. Також вона оцінюватиме якість співпраці між державними органами.

«Сподіваюся, що врешті-решт співпраця між міністерствами внутрішніх справ та правоохоронними органами України та Британії дозволить полегшити візовий режим для українців», — зазначив Пристайко.

  • 7 жовтня Володимир Зеленський з дружиною прибули з візитом до Великої Британії. Український президент уже зустрівся з принцом Вільямом і Кейт Міддлтон. Того ж дня Україна і Велика Британія підписали Меморандум про посилення співпраці у військовій і військово-технічній сферах.
  • 8 жовтня сторони підписали Угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між країнами.
  • В рамках домовленостей між Україною і Великою Британією, які були підписані 8 жовтня Володимиром Зеленським та премʼєром Борисом Джонсоном, на українському ринку відновить роботу експортно-кредитне агентство (UKEF) з можливістю видачі кредитних гарантій до 2,5 млрд фунтів стерлінгів ($3,2 млрд).