Україну переобрали до Ради ООН із прав людини

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

На Генеральній Асамблеї ООН обрали нових членів Ради ООН з прав людини на наступні роки. Україну переобрали на 2021—2023 роки.

Про це повідомив у своєму Twitter голова МЗС Дмитро Кулеба.

«Україну переобрано до Ради з прав людини ООН на 2021—2023 роки. Як країна, яка підтримувала створення Ради для забезпечення універсального дотримання прав людини, Україна буде надалі відстоювати запобігання порушенням цих прав задля сталого міжнародного миру та безпеки», — написав він.

Водночас Кулеба зазначив, що ситуація в цій Раді не дуже добра, оскільки до неї також обрали Росію, яка тривалий час порушує права людини.

Окрім України, до Ради обрали Сенегал, Непал, Пакистан та Мексику. Також там опинилися Росія, Китай, Франція, Велика Британія, Узбекистан, Болівія, Куба, Малаві, Габон, Кот-д’Івуар.

  • Нобелівську премію миру у 2020 році отримала Всесвітня продовольча програма ООН. У Нобелівському комітеті підкреслили, що Всесвітня продовольча програма є найбільшою гуманітарною організацією у світі, яка бореться з голодом. У 2019 році вона допомогла 100 мільйонам людей у 88 країнах світу.