«Секретів ніяких немає». Зеленський підтвердив зустріч в Лондоні з британською розвідкою

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Секретів ніяких немає». Зеленський підтвердив зустріч в Лондоні з британською розвідкою

Фото з сайту Адміністрації президента України

Президент України Володимир Зеленський прокоментував чутки про свою зустріч із керівництвом британської розвідки МІ6 під час візиту до Лондону. Про це він заявив у коментарі телеканалу «Україна 24».

Що за зустріч?

Першим про неї заявило видання «Дзеркало тижня» з посиланням на джерело, «яке заслуговує на довіру». За даними видання, у зустрічі брали участь Зеленський та голова СБУ Іван Баканов, але не було представників Офісу президента. На зустрічі з главою розвідки Річардом Муром обговорили три теми:

  • Атаки української влади на антикорупційні органи та прагнення Офісу президента взяти під свій контроль САП, НАБУ, Офіс генерального прокурора та суди.
  • Ситуація на сході України та дії Росії.
  • Оточення Зеленського — не лише офіційне, але й неформальне, «яке має значний вплив на нього». «Дзеркало тижня» зазначає, що ця тема теж належить до «російської тематики».

Що заявив Зеленський?

«Секретів ніяких немає. У нас була зустріч в офісі МI6. На жаль, не всю інформацію я вам можу говорити, це державні справи», — заявив Зеленський.

Також він назвав «некоректною» інформацію про учасників розмови, «адже на зустрічі був інший склад».

Президент розповів, що більшість питань на зустрічі стосувалася допомоги Україні в захисті суверенітету і територіальної цілісності.

«Було важливе питання, про яке я в принципі можу сказати, воно повʼязане з фейковими новинами. Вони сказали, що у нас велика проблема з тим, що засоби масової інформації фінансуються не тільки українцями. Що в Україні, на жаль, багато з тих телеканалів , які ми знаємо, фінансуються різними групами. І тому головне питання, про яке ми говорили,— саме про те, що повинні бути незалежні засоби масової інформації, які сьогодні, коли у нас війна, захищають наш суверенітет і територіальну цілісність», — додав Зеленський.

  • 7 жовтня Володимир Зеленський з дружиною прибули з візитом до Великої Британії. Український президент уже зустрівся з принцом Вільямом і Кейт Міддлтон. Того ж дня Україна і Велика Британія підписали Меморандум про посилення співпраці у військовій і військово-технічній сферах.
  • 8 жовтня сторони підписали Угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між країнами.