Норвегія звинуватила Росію у хакерській атаці на депутатів парламенту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Норвегія звинуватила Росію у хакерській атаці на депутатів парламенту

Unsplash / Kevin Ku

Норвегія звинуватила Росію в причетності до хакерської атаки на свій парламент.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ країни.

«Ґрунтуючись на інформації, що має уряд, ми вважаємо, що Росія несе відповідальність за цю подію», — заявила міністр закордонних справ Іне Еріксен Сьорейде.

Вона додала, що інцидент демонструє важливість дотримання заходів безпеки. «Зростаюче використання цифрових рішень означає, що загрози також перемістилися на цифрову арену. Уряд продовжить свої зусилля по зміцненню національної кібербезпеки і розширенню міжнародного співробітництва в цій галузі», — додала Сьорейде.

Міністр підкреслила, що усім організаціям та установам Норвегії рекомендується дотримуватись рекомендацій Норвезького управління національної безпеки.

  • Наприкінці серпня стало відомо, що парламент Норвегії атакували хакери, зламавши електронну пошту декого з депутатів та співробітників.
  • Перед цим український Національний координаційний центр з кібербезпеки (НКЦК) виявив підготовку масштабної скоординованої атаки на органи державної влади України та обʼєкти критичної інфраструктури з боку російських хакерів напередодні Дня Незалежності.