Притула: «Голос» веде переговори про об’єднання із 7 партіями. «Європейській солідарності» запропонують пізніше

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Притула: «Голос» веде переговори про об’єднання із 7 партіями. «Європейській солідарності» запропонують пізніше

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Партія «Голос» веде переговори про об’єднання з представниками сімох партій правоцентристського спрямування. Про це заявив заступник голови партії, кандидат у мери Києва від політсили Сергій Притула в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Він підкреслив, що зустрічі з цими партіями відбуваються регулярно. «Давайте я не буду спойлерити, але переговори тривають наразі із сімома партіями на паралельних курсах. З кимось вони глибші, з кимось — поки що поверхневі», — розповів Притула, але не уточнив, про які партії йдеться.

При цьому раніше він згадував, що у списках «Голосу» до Київради йдуть колишні представники таких партій, як «ДемАльянс», «Сила людей», «Самопоміч» і «Рішучі громадяни».

Притула також зазначив, що після завершення обʼєднавчих процесів пропозицію приєднатися до проєкту отримає і партія «Європейська солідарність». Але прогнозує, що у випадку відмови політсили Порошенка голоси розпорошаться.

«Коли ми завершимо обʼєднавчі якісь процеси, ми запропонуємо Петру Олексійовичу та його політичній силі вливатися в нас. Дуже буде цікаво, якщо він скаже «ні» — буде дурна ситуація, адже в такому разі він розпорошуватиме голоси патріотів», — вважає політик.

Нагадаємо, раніше народний депутат «Слуги народу» Олександр Качура заявив, що після місцевих виборів «однозначно буде» об’єднання президентської політсили з «Опозиційною платформою — За життя», але лише в окремих регіонах.

  • Шоумен і волонтер Сергій Притула на початку серпня заявив, що балотуватиметься в мери столиці від партії «Голос». Загалом Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала 20 кандидатів у мери столиці.