У «Слузі народу» заявили, що після місцевих виборів у окремих регіонах об’єднаються з ОПзЖ. Допускають і співпрацю з «Батьківщиною»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У «Слузі народу» заявили, що після місцевих виборів у окремих регіонах об’єднаються з ОПзЖ. Допускають і співпрацю з «Батьківщиною»

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Народний депутат «Слуги народу», заступник глави Комітету Ради з питань державної влади Олександр Качура заявив, що після місцевих виборів «однозначно буде» об’єднання президентської політсили з «Опозиційною платформою – За життя», але лише в окремих регіонах.

Про це він сказав в інтерв’ю «Єдності».

«Залежно від регіонів. Думаю, що це [обʼєднання з ОПЗЖ] однозначно буде, тому що неможливо буде цього якимось чином уникнути», – наголосив Качура.

Він пояснив, що причиною співпраці є «значна підтримка» ОПзЖ у регіонах на Сході країни, тому «треба буде якусь конструкцію вибудовувати».

Крім того, Качура допускає співпрацю з партією «Батьківщина», тому що «це може бути конструктивна робота», але категорично проти співпраці з «Європейською солідарністю». Він заявив, що взагалі у випадку коаліції з «ЄС», проситиме про виключення з фракції.

«Якщо на обласному рівні в обласній раді «Слуга народу» буде здійснювати будь-яку коаліцію з «Європейською солідарністю», я буду просити виключити мене з фракції, тому що вважаю, що це зрада інтересів всіх виборців», — сказав нардеп.

Нагадаємо, раніше співрозмовник «Бабеля» у «Слузі народу» заявив, що після місцевих виборів у партії планують ситуативну співпрацю з ОПзЖ. «У них [керівництва ОПзЖ], на відміну від «Голосу» та «ЄС», немає ідеологічних вимог — вони абсолютно прагматичні та зрозумілі», — розповідав «Бабелю» представник СН.