Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив дати пробного ЗНО у 2021 році

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив дати пробного ЗНО у 2021 році

Facebook / Український центр оцінювання якості освіти

Пробна сесія зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2021 році відбудеться 10 квітня, а реєстрація триватиме протягом 5—19 січня.

Про це повідомили у пресслужбі Українського центру оцінювання якості освіти.

«Зареєструватися можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. З огляду на епідеміологічні загрози, у 2021 році кожний учасник / кожна учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО — українська мова, українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мова», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що зареєстровані учасники зможуть додатково завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021, пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді на спеціальний сервіс визначення результатів.

Результати пробного ЗНО-2021 для осіб, які введуть свої відповіді на спеціальному сервісі, буде оприлюднено на їхніх інформаційних сторінках 16 квітня 2021 року.

  • Раніше Кабінет міністрів затвердив Державний стандарт базової середньої освіти, що почне діяти з 2022 року для учнів, які навчаються за 12-річною програмою. У документі, зокрема, визначені навички, якими мають оволодіти школярі.
  • Міністерство освіти та науки затвердило графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році.
  • З 2021 року державна підсумкова атестація (ДПА) з математики для випускників українських шкіл стане обов’язковою. Зміниться і формат складання ЗНО з української мови та літератури.