ВООЗ: У світі лише 10 вакцин перебувають на третій стадії випробувань

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ВООЗ: У світі лише 10 вакцин перебувають на третій стадії випробувань

Paul Biris / Getty Images

За даними Всесвітньої організації охорони здоровʼя, у світі лише 10 вакцин від коронавірусу перебувають на третій стадії тестування.

Про це пише «Радіо Свобода».

«У нас близько 40 вакцин-кандидатів на тому чи іншому етапі клінічних випробувань, і 10 з них — на третій фазі, тобто на етапі масштабних клінічних тестувань, які повідомлять нам про їхню ефективність та безпеку», – сказала науковий спеціаліст ВООЗ Сумія Свамінатан.

За її оцінками, достатню кількість даних щодо вакцин для передачі регуляторним органам вдасться зібрати в період з грудня 2020 року до початку 2021-го. При цьому, директорка ВООЗ з доступу до ліків та продуктів з охорони здоров’я Маріангела Сімао повідомила, що розроблені вакцини спочатку мають бути ліцензовані в тих країнах, де відбуваються їхні випробування.

  • Шведсько-британський фармацевтичний гігант AstraZeneca завершує розробку ліків від коронавірусу на основі антитіл, що запобігатимуть зараженню — наразі препарат відправили на фінальну стадію клінічних випробувань. США, зі свого боку, вклали в розробку майже півмільярда доларів.