Премʼєр-міністр Островів Кука став очільником майже всіх міністерств. Він отримав 17 посад

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Премʼєр-міністр Островів Кука Марк Браун призначив себе головою майже всіх міністерств, отримавши 17 посад у новому уряді країни.

Про це повідомляє місцева газета Cook Islands News.

Браун, будучи премʼєром, займає посаду міністра фінансів (уже понад 10 років), посаду генерального прокурора, міністра закордонних справ та інші посади. Він також відповідає за поліцію, енергетику, телекомунікації, держвидатки і пенсійний фонд.

Опозиція каже, що Браун установив рекорд за кількістю «портфелів». За їхніми словами, він не довіряє Кабінету міністрів, і тому взяв на себе стільки обовʼязків.

Сам Браун говорить, що в 2021 році відмовиться від посад міністра закордонних справ і міністра фінансів. Нова Зеландія, з якою острови перебувають в асоціації, очікує, що Браун усе ж розподілить усі посади.

  • Острови Кука — колишня колонія Великої Британії, а зараз автономне державне утворення в асоціації з Новою Зеландією. Влада островів відповідає за внутрішні справи, а за оборону та взаємини з іншими країнами відповідає Нова Зеландія. Править островами королева Єлизавета II.
  • Браун очолив уряд 1 жовтня 2020 року. Він змінив на посту Генрі Пуну, який займав посаду понад 10 років.