«Кіборг» Шараськін посів місце Вакарчука в Раді від «Голосу»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Кіборг» Шараськін посів місце Вакарчука в Раді від «Голосу»

Центральна виборча комісія зареєструвала українського актора, режисера і «кіборга» Донецького аеропорту Андрія Шараськіна депутатом Верховної Ради від партії «Голос».

Про це повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК.

«10 жовтня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, під час якого комісія визнала обрану народним депутатом України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Свідерську Аліну Валеріївну такою, яка не набула депутатського мандата», — йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим ЦВК визнала обраним народним депутатом України наступного за черговістю кандидата в нардепи у виборчому списку партії «Голос» — Андрія Шараськіна.

  • 11 червня 2020 року Святослав Вакарчук заявив, що вирішив скласти депутатський мандат і залишити Верховну Раду. Він заявив, що вважає свою місію виконаною, оскільки провів партію «Голос» до парламенту.
  • Спочатку в Раді не вистачило голосів, щоб позбавити його мандата. За постанову про складання повноважень проголосували 175 нардепів при мінімально необхідних 226 голосах. 26 червня на позачерговому з’їзді партії «Голос» делегати ухвалили рішення про припинення депутатських повноважень Святослава Вакарчука.
  • Аліна Свідерська була в партійному списку 19-ю і повинна була йти в Раду замість Вакарчука, але відмовилася від місця в парламенті, залишившись у партії.
  • Андрій Шараськін (позивний «Богема») — доброволець, науковець, режисер та актор. З початку серпня 2014-го до січня 2016 року брав участь у війні на Донбасі. У 2016 році став заступником командувача Української добровольчої армії з суспільно-політичних питань. У 2019-му — головою Координаційної ради добровольців та волонтерів форуму «Трансформація України».