Місце Вакарчука в Раді від «Голосу» займе кіборг Шараськін. Свідерська відмовилася

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Український актор, режисер і «кіборг» Донецького аеропорту Андрій Шараськін займе місце Святослава Вакарчука у фракції «Голос» у Верховній Раді.

Як повідомляє «Голос», Аліна Свідерська, яка була 19-ю в партійному списку і повинна була йти в Раду замість Вакарчука, відмовилася від місця в парламенті, але залишиться в партії.

«Андрій Шараськін (позивний «Богема») — доброволець, науковець, режисер та актор. З початку серпня 2014 до січня 2016 року учасник російсько-української війни. З 2016 року був заступником командувача Української добровольчої армії з суспільно-політичних питань. У 2019 році став головою Координаційної ради добровольців та волонтерів форуму «Трансформація України», — сказано в повідомленні «Голосу».

Зараз Шараськін очікує постанови Центрвиборчкому про те, що його визнали обраним, щоб подати документи і зайти в Раду.

  • 11 червня 2020 року Святослав Вакарчук заявив, що вирішив скласти депутатський мандат і залишити Верховну Раду. Він заявив, що вважає свою місію виконаною, оскільки провів партію «Голос» до парламенту.
  • Раніше в Раді не вистачило голосів, щоб позбавити його мандата. За постанову про складання повноважень проголосували 175 нардепів при мінімально необхідних 226 голосах.
  • 26 червня на позачерговому з’їзді партії «Голос» делегати ухвалили рішення про припинення депутатських повноважень Святослава Вакарчука.