Очільник Міносвіти Шкарлет просить на наступні два тижні організувати дистанційне навчання

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Очільник Міносвіти Шкарлет просить на наступні два тижні організувати дистанційне навчання

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Виконувач обовʼязків міністра освіти Сергій Шкарлет просить знайти можливість організувати на наступні два тижні дистанційне навчання через зростання в Україні кількості хворих на коронавірус.

Про це він заявив у Telegram-каналі.

«Знаю і розумію, що питання організації навчання вирішують на місцях. Важливо, щоб у такій непростій ситуації центральна та місцева влада діяли спільно. Тому дуже прошу дослухатися до рекомендацій Державної та місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також РНБО», — зазначив Шкарлет.

Зазначимо, що за 7 жовтня в Україні вперше з початку пандемії виявили понад 5 тисяч хворих на коронавірус за добу. Окрім цього, у столиці за добу 8 жовтня вперше виявили понад пів тисячі випадків інфікування коронавірусом.

Раніше Міністерство повідомляло, що школи самі можуть визначати дати канікул — все залежить від ситуації із коронавірусом у регіоні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив Державний стандарт базової середньої освіти, що почне діяти з 2022 року для учнів, які навчаються за 12-річною програмою.

  • 13 березня президент Володимир Зеленський підписав закон «Про повну загальну середню освіту», ухвалений Верховною Радою у січні. Закон передбачає три моделі вивчення української мови у школах. Ця стаття документа була написана за результатами рекомендацій Венеційської комісії.
  • З 2021 року державна підсумкова атестація (ДПА) з математики для випускників українських шкіл стане обов’язковою. Зміниться і формат складання ЗНО з української мови та літератури.