МОН: Школи самі зможуть переносити канікули. Усе залежатиме від епідситуації

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
МОН: Школи самі зможуть переносити канікули. Усе залежатиме від епідситуації

Matese Fields / Unsplash

Міністерство освіти та науки України рекомендувало школам на період карантину самостійно ухвалювати рішення щодо перенесення канікул з урахуванням епідемічної ситуації в регіоні. Про це на брифінгу заявив в. о. міністр освіти Сергій Шкарлет.

«Хочу зазначити, що навчальний рік, як і завжди, розпочнеться 1 вересня, але з певними особливостями епідемічної ситуації в кожному регіоні. [...] Потрібно передбачити можливість внесити зміни в терміни канікул, початку і завершення навчальних семестрів з урахуванням епідемічної ситуації» , — зазначив Шкарлет.

В. о. міністра наголосив, що у регіонах «зеленої», «жовтої» або «помаранчевої» зон школи можна відвідувати у звичайному режимі. Якщо регіон опинився у «червоній» зоні — відвідувати заклади освіти заборонено, навчання мають перевести на дистанційний режим.

Школам рекомендують забезпечити заклади масками, антисептиками та безконтактними термометрами. Шкарлет наголосив, що можна використовувати й саморобну маску.

Нагадаємо, що станом на 31 серпня у «червоній» зоні перебувають наступні міста і райони: Івано-Франківськ, Калуш і Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області; міста Біляївка та Ізмаїл Одеської області; міста Дубно та Острог, Костопільський та Радивилівський райони Рівненської області; міста Бережани та Чортків, Бережанський район Тернопільської області; місто Чернівці, Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський та Новоселицький райони Чернівецької області.