Нардеп «Слуги народу» Радуцький пропонує ввести в Україні «карантин вихідного дня», а навчальні заклади перевести в онлайн

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Нардеп «Слуги народу» Радуцький пропонує ввести в Україні «карантин вихідного дня», а навчальні заклади перевести в онлайн

Іванов Олексій / УНІАН

Голова Комітету Ради з питань охорони здоров’я, нардеп «Слуги народу» Михайло Радуцький пропонує перевести навчальні заклади на дистанційне навчання та запровадити в Україні «карантин вихідного дня» для стримування захворювання на коронавірус. Про це він заявив в ефірі «1+1».

За його словами, постанову уряду про карантин необхідно змінювати і переходити на «сучасні карантинні зонування», так як Всесвітня організація охорони здоров’я вже змінила критерії. Нардеп сподівається, що його пропозицію про дистанційне навчання підтримає президент та РНБО. Питання планують обговорити на нараді у глави держави вже 10 жовтня.

Радуцький додає, що через те, що в країні поки не можуть ввести жорсткий карантин, він пропонує «карантин вихідного дня».

«Це коли родина у вихідний день лишається у себе в родині. Нікуди не їздить: ні в ресторани, ні на концерти в Харків. Це можна витримати, це не закриття підприємств, це не зупинка», — пояснив він.

  • Міністерство охорони здоров’я планує розширити кількість тестувань на коронавірус в Україні. Вже через два-три тижні сімейні лікарі та мобільні бригади зможуть робити експрес-тести на антиген. Результат доведеться чекати до 30 хвилин.
  • Раніше Кабінет міністрів змінив критерії для встановлення в регіонах «червоної» зони карантину. Рішення про її запровадження тепер спільно ухвалюють державна та регіональна комісії.