«Схеми»: Помічник Зеленського Шефір таємно зустрічався з олігархом Ахметовим

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Схеми»: Помічник Зеленського Шефір таємно зустрічався з олігархом Ахметовим

«Бабель»

Помічник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір 31 серпня таємно їздив додому до олігарха Ріната Ахметова. Про це йдеться в розслідування проєкту «Схеми».

Знімальна група зафіксувала, як з бічних воріт Офісу президента виїхала автівка Аudi A8, яка рушила в бік елітного селища Конча-Заспа. Audi A8 зупинилася на заправці, до неї підʼїхав Mercedes Maybach. З Audi вийшов помічник президента Сергій Шефір й пересів у Mercedes. Далі автівка з Шефіром рушила в бік селища Плюти.

Згодом Mercedes звернув з траси, проїхав центральні ворота, які ведуть до маєтку Ахметова, і сповільнився. Зрештою журналісти зафіксували, як Mercedes Maybach повернув саме туди, де розташовані бічні ворота маєтку олігарха.

Журналісти зазначають, що і у Maybach, і в Audi номерні знаки під прикриттям — їх немає в базі. Проте журналісти зазначають, що Шефір постійно використовує це авто.

«Схеми» звернулись до Шефіра за коментарями. Він відмовився відповісти по суті, лише зазначив: «Відповім на всі запитання одразу. Нічого, що суперечить інтересам нашої країни, нічого протизаконного я не роблю. Крапка».

Журналісти також звернулись до пресслужби Ріната Ахметова — на запитання про зміст зустрічі в олігарха не відповіли.

  • Нагадаємо, 23 вересня видання «Українська правда» опублікувало статтю про корупцію в оточенні Зеленського. Серед іншого у матеріалі була подана цитата «одного з крупних бізнесменів», який повідомив, що на партію й Офіс президента олігарх Рінат Ахметов щомісяця витрачає до двох з половиною мільйонів доларів.
  • Згодом в Офісі президента цю інформацію назвали фейком. Так само відреагували й в Ахметова, зазначивши, що це шкодить його діловій репутації.