КМДА внесла до переліку об’єктів культурної спадщини «тарілку» на Либідській

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
КМДА внесла до переліку об’єктів культурної спадщини «тарілку» на Либідській

УНІАН

Департамент охорони культурної спадщини КМДА вніс «тарілку» на Либідській до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Йдеться про будівлю Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації на вулиці Антоновича, 180. Наступний крок — Міністерство культури має надати «тарілці» статус пам’ятки і внести до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

«Будівля є унікальною за своїм архітектурним рішенням. Продумані акустичні ефекти і планування першого рівня роблять її однією з небагатьох таких будівель у столиці. Після реставрації споруда може стати сучасною концертною залою», — зазначив міністр культури Олександр Ткаченко.

  • Будинок із «літаючою тарілкою» у Києві звели у 1971 році за проєктом архітектора Флоріана Юр’єва. Наразі там розташовані Український інститут науково-технічної експертизи та інформації і Державна науково-технічна бібліотека України.
  • Станом на зараз будівля почала поступово занепадати, а навколо неї будуються ТРЦ — Ocean Plaza вже побудований, а Ocean Mall ще будується. Шириться інформація про те, що і саму «тарілку» продадуть забудовникам під знесення для будівництва ТРЦ. У зв’язку з цим виникли громадські рухи з вимогою зберегти та реконструювати «тарілку».