Мінкульт ініціює внесення «тарілки» в Києві до переліку пам’яток архітектури

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Мінкульт ініціює внесення «тарілки» в Києві до переліку пам’яток архітектури

Альохін Дмитро / УНІАН

Міністерство культури та інформаційної політики ініціювало внесення «літаючої тарілки» біля станції метро «Либідська» до переліку пам’яток архітектури.

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко у своєму Facebook.

«Будівля є унікальною за своїм архітектурним рішенням. Продумані акустичні ефекти і планування першого рівня роблять її однією з небагатьох таких будівель у столиці. Після реставрації споруда може стати сучасною концертною залою», — пояснив він.

За словами Ткаченка, відповідне рішення ухвалила експертна рада Міністерства. Для завершення цього процесу Київська міська державна адміністрація повинна внести будівлю до переліку щойно виявлених пам’яток культурної спадщини.

  • Будинок із «літаючою тарілкою» у Києві звели у 1971 році за проєктом архітектора Флоріана Юр’єва. Наразі там розташовані Український інститут науково-технічної експертизи та інформації і Державна науково-технічна бібліотека України.
  • Станом на зараз будівля почала поступово занепадати, а навколо неї будуються ТРЦ — Ocean Plaza вже побудований, а Ocean Mall ще будується. Шириться інформація про те, що і саму «тарілку» продадуть забудовникам під знесення для будівництва ТРЦ. У зв’язку з цим виникли громадські рухи з вимогою зберегти та реконструювати «тарілку».