У Вінниці директора держпідприємства затримали на спробі дати 4,2 мільйона гривень хабаря голові ОДА

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Вінниці директора держпідприємства затримали на спробі дати 4,2 мільйона гривень хабаря голові ОДА

У Вінниці директора державного підприємства затримали під час спроби дати хабаря голові обласної державної адміністрації.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

«Діючи в інтересах сторонніх осіб, посадовець намагався «переконати» очільника області змінити цільове призначення бюджетних коштів. Натомість він обіцяв «подяку» у 4,2 мільйона гривень», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали посадовця під час передачі першої частини хабаря — 200 тисяч гривень.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

  • 21 вересня правоохоронці викрили голову Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко на передачі хабаря. Вона тиснула на одного із суддів, щоби той виніс необхідну судову постанову в адміністративній справі, яка стосувалася земельного питання. За ухвалення суддею «правильного» рішення голова суду передала $3 тисячі.
  • Служба безпеки викрила корупційну схему службовців митного поста «Городок» Галицької митниці та працівників митно-брокерських структур із ввезення автомобілів до країни. За цією групою СБУ спостерігала кілька місяців. Був зафіксований випадок отримання хабаря в 410 тисяч гривень, за який митники «правильно» оформляли ввезені авто.
  • На Прикарпатті одразу сімох керівників лісгоспів затримали на хабарі. Вони намагалися підкупити начальника одного із відділів Управління спецрозслідувань Нацполіції України і пропонували йому щомісяця сплачувати $7 тисяч, щоби правоохоронці не втручалися в господарську діяльність підприємств і не реагували на виявлені правопорушення.