Мадридський суд скасував рішення про закриття столиці Іспанії на карантин

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Вищий суд Мадриду скасував постанову уряду про введення обмежень у місті та девʼяти районах передмістя через зростання кількості випадків інфікування коронавірусом.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, суд відмовив у схваленні указу через те, що обмеження «зачіпають основні права і свободи» мешканців Мадриду. Таким чином вони втратили чинність.

Проти обмежень виступала і керівниця автономної громади Мадриду Ісабель Діас Аюсо, яка заявила, що це зруйнує економіку регіону.

На рішення суду вже відреагував міністр охорони здоровʼя Сальвадор Ілья.

«Ми будемо ухвалювати правові рішення, що найкраще захищають здоровʼя. Ми впевнені, що мадридська спільнота погодиться з таким підходом. Ми не дбаємо ні про що, крім здоровʼя громадян», — сказав він.

  • 2 жовтня у Мадриді та передмісті запровадили жорсткі протиепідемічні заходи. Вʼїхати до іспанської столиці та міст-супутників, а також виїхати могли лише ті, хто має поважну на те причину — поїздки на роботу, до лікарні, на навчання, за покупками тощо.
  • Також була введена заборона на збирання людей у групи понад шість осіб, причому не тільки в приміщеннях, але і на вулицях. Магазини зобовʼязали закриватися о 22:00, кафе і бари — о 23:00.
  • У середині вересня Франція та Іспанія оголосили про найбільшу кількість нових заражених коронавірусом за весь час пандемії у світі. Тобто, поширення коронавірусу в Європі набирає обертів.