«Євросолідарність» звинуватила ПриватБанк у блокуванні грошей партії на передвиборчу кампанію. Вимагають провести розслідування

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Партія «Європейська солідарність» звинуватила ПриватБанк у незаконному блокуванні грошей партії, виділених на ведення виборчої кампанії. У «ЄС» вважають, що це відбулося за вказівкою влади, і називають банк «повністю їй підконтрольним». Про це йдеться в заяві партії.

У політсилі розповідають, що 5 жовтня зі свого центрального рахунку перерахували гроші регіональним партійним структурам, але «без жодних підстав» їх заблокували працівники банку. Цими коштами планували, зокрема, розрахуватися за рекламу на телебаченні.

«Таким чином, незаконно втручаючись у виборчий процес, влада руками підконтрольного їй ПриватБанку повністю заблокувала фінансування виборчої кампанії нашої партії в регіонах», — наголосили в політсилі.

Партія вимагає у правоохоронних органів та керівництва Нацбанку провести розслідування інциденту. «ЄС» вимагає від Зеленського припинити перетворювати вибори на фарс і використовувати банківську систему як інструмент для боротьби з опозицією», — зазначили в партії.

  • В Україні 5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня. Висування кандидатів тривало з 15 до 24 вересня. 2 жовтня оприлюднили інформацію про реєстрацію кандидатів у депутати. З цього дня кандидат має право на офіційну агітацію. З 15 жовтня — розсилка іменних запрошень виборцям. 24 жовтня — день тиші (заборона на агітацію), а 25-го — самі вибори. Результати виборів будуть відомі 6 листопада.