Страйк у Кривому Розі: шахтарів викликають до суду, позов подало їхнє керівництво

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Шахтарів Криворізького залізорудного комбінату, які страйкують вже понад місяць під землею, викликають до суду за позовом керівництва комбінату. Про це повідомив голова незалежної профспілки гірників, нардеп Михайло Волинець у Facebook.

Справу розглядатиме Жовтневий райсуд Кривого Рогу 16 жовтня. Волинець закликав працівників кількох шахт підтримати своїх колег під будівлею суду.

«Працівники шахт «Октябрьська», «Родіна», «Гвардійська» та «Тернівська», ті, хто підтримував протест під землею та на площах Кривого Рогу й Києва, запрошують небайдужих до будівлі суду, щоб підтвердити солідарну підтримку з протестувальниками, щоб не дозволити босам КЗРК вчинити судилище», — написав Волинець.

Про що йдеться?

Безстрокові підземні протести на шахтах Криворізького залізорудного комбінату почалися 2 вересня. Уже через тиждень під землею протестували 393 гірники чотирьох шахт. Гірники вимагають вищої зарплати та скаржаться на важкі умови праці. Шахтарі оголосили «італійський» страйк — вони ретельно виконують всю роботу, але з урахуванням усіх безглуздих правил і параграфів, що призводить до зниження продуктивності. Зараз під землею залишаються 22 шахтарі, решта піднялися через проблеми зі здоров’ям і страх втратити роботу.