У частині Нацгвардії під Києвом від удару в груди помер солдат. ДБР затримало його колегу по службі, який влаштував «дідівщину»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У військовій частині Національної гвардії під Києвом від удару в груди з боку колеги по службі помер солдат.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Там зазначають, що нападник влаштував у частині «дідівщину».

«За даними досудового розслідування, солдат 3 жовтня порушив статутні правила взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості, здійснював психологічний примус щодо іншого солдата. А саме, наказав йому виконувати фізичні вправи у вигляді віджимань від підлоги, після чого подав команду «Струнко» та кулаком наніс один удар в область грудної клітки», — йдеться у повідомленні.

Після удару солдат знепритомнів, а лікарі, які прибули на місце інциденту, не змогли його врятувати.

Самого ж нападника було затримано. Проти нього порушили справу за ч. 3 ст. 406 ККУ (порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості) і наразі обирають запобіжний захід. Йому загрожує від 3 до 10 років позбавлення волі.

Згодом стало відомо, що суд обрав військовому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів.

  • Уранці 27 липня в реанімаційному відділенні лікарні Запоріжжя внаслідок побиття помер 29-річний старший солдат полку «Азов» Олег Черевко з позивним «Смерть». Черевка побили 21 липня в Запоріжжі біля продуктового магазину. Як повідомляла поліція, він зробив зауваження чоловікові, який чіплявся до дівчат. Останній кілька разів ударив у голову бійця, внаслідок чого Черевко отримав тріщину черепа.
  • У лютому 2019 року на полігоні в Київській області підірвалися двоє військовослужбовців строкової служби зі складу 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Причиною вибуху стало порушення техніки безпеки.