У Росії вибухає склад боєприпасів. Із 14 сіл евакуювали людей, є поранені

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У російському селі Шелемішевські Хутори (Рязанська область) на території колишньої військової частини у другій половині дня почали вибухати артилерійські боєприпаси.

Як повідомляє «РБК» з посиланням на пресслужбу Західного військового округу, вибухи спричинило загоряння трави — пожежа перекинулася на майданчик, де зберігається щонайменше 75 тисяч тонн артилерійського озброєння.

Рятувальники Міністерства надзвичайних ситуацій евакуювали понад 2 300 осіб із 14 населених пунктів в окрузі. Розкид уламків снарядів сягає майже 20 км.

Від вибухів постраждали щонайменше 5 осіб, двох доправлено в реанімацію. Уламки боєприпасів пошкодили будинки у двох селах, а вогонь знищив девʼять будинків. Пожежа поширюється. Найбільше постраждало військове містечко селища Желтухінський.

В МНС і Міноборони кажуть, що під час вибухів на складі не було особового складу. Губернатор регіону Микола Любимов вже ввів режим надзвичайної ситуації. «Ситуація поки складна, тому що незрозуміло, скільки часу будуть детонувати боєприпаси», — сказав він.

На місці події працюють 430 співробітників МНС і 57 одиниць техніки, зокрема гелікоптери Мі-8.