В Італії продовжили надзвичайний стан через коронавірус та посилили штрафи за відсутність масок — їх потрібно носити і на відкритому повітрі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
В Італії продовжили надзвичайний стан через коронавірус та посилили штрафи за відсутність масок — їх потрібно носити і на відкритому повітрі

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Уряд Італії продовжив режим надзвичайного стану, введений на початку року, до 31 січня 2021-го через новий спалах захворюваності на коронавірус.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Ради міністрів країни 7 жовтня.

Як зазначають місцеві ЗМІ, 41 депутат не зміг бути присутнім на голосуванні, бо перебуває на карантині через COVID-19, що загрожувало зривом ухвалення рішення. Проте Палата депутатів визнала відсутніх депутатів такими, що «перебувають у відрядженні», тож кворум було зібрано.

Окрім цього був затверджений указ про нові заходи боротьби з поширенням коронавірусу, зокрема, державним органам дозволили створювати «червоні зони», ізолюючи райони, де стався спалах коронавірусу.

Також в Італії запровадили обов’язкове носіння захисних масок всюди, навіть на відкритому повітрі, а максимальний штраф за відсутність маски збільшений до €1 000 (понад 33 тис. гривень). Для дотримання людьми вимог розгорнуті поліцейські патрулі.

Водночас діти до шести років і люди з обмеженими можливостями звільнені від носіння масок, як і ті, хто тренується наодинці на відкритому повітрі.

  • Режим НС у звʼязку з пандемією в Італії був введений в січні 2020-го, його продовжували наприкінці липня — до 15 жовтня.
  • Загалом в Італії коронавірусом заразилися вже понад 330 тис. осіб, померли 36 тисяч людей. У кінці серпня в Італії стався новий спалах захворюваності COVID-19. За останню добу в країні зареєстрували понад 2,6 тис. нових випадків зараження.