На Донеччині ДБР оголосило підозру двом поліцейським, які вкрали банківську картку у померлого

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
На Донеччині ДБР оголосило підозру двом поліцейським, які вкрали банківську картку у померлого

Петро Порошенко / Flickr

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру двом оперуповноваженим управління Національної поліції у Донецькій області, які вкрали у померлого чоловіка банківську картку.

Про це повідомляється на сторінці ДБР у Facebook.

У вересні 2019 року оперуповноважені відділу кримінальної поліції, перебуваючи на місці події, де було виявлено тіло померлого чоловіка, вкрали його банківську картку та sim-картку з абонентським номером. Пізніше поліцейські почали користуватися банківською картою померлого.

Крім цього, в січні цього року ці оперуповноважені заради підвищення показників у своєї роботи у Маріуполі безпідставно затримали приїжджого чоловіка. Його змусили зізнатися в тому, що він приїхав до міста начебто збувати наркотики через так звані «закладки».

Пізніше правоохоронці зажадали від затриманого 200 тисяч гривень за непритягнення до кримінальної відповідальності, а також звільнення з-під варти. Шляхом обману одержали від дружини затриманого чоловіка близько 50 тисяч гривень, які вони розподілили між собою.

  • Наприкінці вересня Держбюро розслідувань скерувало до суду матеріали справи проти чотирьох учасників угруповання, яке організувало в гаражі в Миколаєві нарколабораторію з виробництва амфетаміну. У цьому їм допомагав патрульний поліцейський (інспектор взводу однієї з рот).