ВООЗ: Вакцина від коронавірусу може бути готова до кінця року

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ВООЗ: Вакцина від коронавірусу може бути готова до кінця року

Paul Biris / Getty Images

Глава Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) Тедрос Гебреєсус заявив, що вакцина проти коронавірусу може бути готова до кінця 2020 року.

Про це пише Reuters.

У заключному слові на засіданні Виконавчого комітету ВООЗ, де розглядали глобальні заходи реагування на пандемію, Гебреєсус закликав усіх світових лідерів до солідарності з тим, щоб забезпечити рівний розподіл вакцини, коли вона стане доступною.

У вівторок також стало відомо, що розроблена в Німеччині інноваційна вакцина проти коронавірусу пройде європейську сертифікацію. Препарат BNT162b2 створила фірма BioNTech з Майнцу у співпраці з американською компанією Pfizer за новою технологією mRNA.

  • Низка зарубіжних вчених вимагають у розробників російської вакцини «Супутник V» надати дані про дослідження. Також вони просять журнал The Lancet опублікувати первинні дані (300 сторінок) про вакцину, що не були опубліковані та спровокували скандал в наукових колах. Учені хочуть переконатися в достовірності даних. Цю вакцину вже почали застосовувати в Росії та Білорусі.
  • Президент США Дональд Трамп заявляв, що в жовтні у Штатах людей почнуть вакцинувати від коронавірусу.