У Києві відкрили музей Малої академії наук. Це перший у країні заклад такого рівня

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Києві відкрили музей Малої академії наук. Це перший у країні заклад такого рівня

Офіс президента України / Facebook

Президент Володимир Зеленський відкрив музей науки Малої академії наук у Національному комплексі «Експоцентр України» у Києві. Це — перший державний музей науки і перший заклад такого рівня.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Серед експонатів — оптична ілюзія, перевернутий зір, маятник, велосипед з квадратними колесами та інтерактивна пісочниця, яка може моделювати кліматичні зміни. Ще один експонат дає змогу дітям безпечно розбити скло. Також відвідувачі можуть наочно детальніше дізнатися про аерогель — найлегший твердий матеріал у світі.

Офіс президента / Telegram

Заступник керівника Офісу президента Юрій Костюк зазначив, що вже обговорюється ідея відкрити в інших містах такі музеї — «Це досить проста модель. І не такі великі кошти».

  • Мала академія наук України (МАН) — освітня система, яка організовує і координує науково-дослідницьку діяльності учнів, створює умови для їхнього інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення.
  • У вересні 2018 року Мала академія отримала статус Академії Copernicus. Ця мережа об’єднує 37 країн і спрямована на популяризацію програми Європейського Союзу зі спостереження за поверхнею Землі. Україна стала однією з перших країн — не членів ЄС, яка увійшла до цієї організації. Статус Академії Copernicus відкриває українським школярам і дослідникам доступ до даних 29 європейських супутників.