Зеленський: Усі постраждалі від повені в Чернівецькій області отримали компенсації

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що всі постраждалі внаслідок повені в Чернівецькій області цього року отримали компенсацію від держави.

Про це він розповів під час візиту в область, передає Офіс президента.

«Що стосується Чернівців, то ми виділили 460 мільйонів гривень. І найголовніше — крім того, що зараз у процесі відновлення інфраструктура, усі люди отримали компенсацію», — сказав він.

За його словами, загалом на постраждалі західні області з державного бюджету виділили близько 1,5 млрд гривень.

В ОП зазначили, що в Чернівецькій області відновлюють девʼять бюджетних установ і об’єктів соціальної сфери, 41 дорогу загального користування місцевого значення та 187 комунальних доріг, мости й мостові переходи, берегоукріплювальні об’єкти тощо. Усі роботи планується закінчити протягом жовтня-листопада 2020 року.

  • У кінці червня в західних областях України вирували повені. Через сильні дощі місцеві річки вийшли з берегів, прорвали дамби й підтопили населені пункти. Найбільше від негоди постраждали три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Також підтоплення були в Тернопільській, Львівській і Вінницькій областях.
  • 21 липня президент Володимир Зеленський підписав зміни до закону «Про державний бюджет», які збільшують резервний фонд на 2 млрд гривень на непередбачені витрати. Кошти направлять на подолання наслідків повеней.