НБУ дозволив відкривати банківські рахунки за допомогою електронних документів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Нацбанк дозволив відкривати банківські рахунки, використовуючи електронні документи в додатку «Дія».

Про це пише пресслужба НБУ.

«Відтепер громадянам під час дистанційного відкриття рахунку в банку не потрібно фізично пред’являти ID-картку або біометричний закордонний паспорт, якщо вони мають цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному додатку «Дія», — йдеться в повідомленні.

Під час відкриття рахунку банк пропонуватиме клієнту авторизуватися за допомогою «Дії». Після цього банк отримає доступ до необхідних документів і відкриє рахунок. Це можна робити і віддалено — для цього після отримання електронних документів банк проведе перевірку за допомогою фотографії від клієнта.

Запустити цю можливість планують після того, як Міністерство цифрової трансформації протестує власну систему і до неї почнуть доєднуватися українські банки.

  • Міністерство цифрової трансформації 30 липня запустило бета-тестування мобільного додатку «Дія 2.0». У новій версії буде ідентифікація особи за штрих-кодом.
  • З 29 вересня Міністерство цифрової трансформації запроваджує у додатку «Дія» свідоцтво про народження дитини. Також туди будуть приходити штрафи за порушення Правил дорожнього руху.