На Тернопільщині помер лікар Іван Венжинович, відомий за бордами «Дякуємо за життя». У нього була підозра на коронавірус

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Тернопільській області 30 вересня на 51-му році життя помер терапевт Почаївської районної лікарні Іван Венжинович — герой білбордів «Дякуємо за життя» про медиків, що борються з коронавірусом. Про це повідомили у лікарні, де він працював.

Головний лікар райлікарні Богдан Кучер у коментарі місцевому виданню «20 хвилин» розповів, що Венжиновича госпіталізували 28 вересня із двобічною пневмонією та підозрою на коронавірус. Але ПЛР-тест не підтвердив COVID-19.

«Він пропрацював у лікарні понад 25 років. Відколи почалася пандемія, він весь час був на роботі, віддавався повністю їй та пацієнтам. Тягнув мовчки все на собі. Бо хто, як не ми?» — пригадує про колегу Кучер.

Фото Венжиновича потрапило у публікації багатьох видань у травні після фоторепортажу американського інформаційного агентства Associated Press з українських лікарень, зокрема з Почаєва. Згодом світлина Венжиновича потрапила у публікації багатьох видань.

Ще пізніше фото Венжиновича, серед інших світлин українських медиків, помістили на білборди із написом «Дякуємо за життя» у рамках національної кампанії від дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.