IKEA не знайшла у своєму ланцюгу поставок нелегально видобуту деревину з України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
IKEA не знайшла у своєму ланцюгу поставок нелегально видобуту деревину з України

Pixabay / mastrminda

Компанія IKEA заявила, що не виявила незаконно заготовленої деревини з України у своєму ланцюгу поставок.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Результати розслідування третьої сторони за сприяння компанії «Легалліс» (Legallis LLC), в рамках якого відвідували лісові ділянки, а також нашого внутрішнього розслідування команди фахівців з постачання деревини та питань лісового господарства не виявили будь-яких ознак того, що незаконно заготовлена деревина потрапила до нашого ланцюгу поставок», — заявила компанія.

На думку IKEA, звинувачення у використанні такої деревини вказали на складну інтерпретацію закону про санітарні рубки протягом сезону тиші.

«Ми підтримуємо дії FSC щодо розвʼязання цієї проблеми і розгляду питання суперечливого законодавства для подальшого вдосконалення відповідального ведення лісового господарства в Україні та за її межами. Це також підтверджує, чому ми вважаємо, що на сьогодні FSC є найнадійнішою системою глобальної лісової сертифікації серед усіх, що діють на ринку» — відзначили в компанії.

IKEA підкреслює, що як один з найбільших світових споживачів деревини компанія прагне використовувати свої глобальні можливості, щоб сприяти позитивним змінам у цій сфері, особливо в регіонах, які зазнали труднощів.

  • За даними екологічного проєкту Earthsight, шведський меблевий гігант IKEA продає букові стільці з деревини, яку незаконно вирубали в українських Карпатах. Меблі з карпатської деревини продаються в усьому світі, зокрема в Західній Європі та США. У самій IKEA пообіцяли перевірити постачальників деревини з України.
  • У Державному агентстві лісових ресурсів пообіцяли провести ретельну перевірку фактів, які викладені у розслідуванні Earthsight про використання компанією IKEA незаконної української деревини. Але в якості та достовірності дослідження там дуже сильно сумніваються.