У Москві роботодавців зобовʼязали перевести 30% персоналу на віддалену роботу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Москві роботодавців зобовʼязали перевести 30% персоналу на віддалену роботу

A. L. / Unsplash

Керівництво Москви зобовʼязало роботодавців перевести на віддалену роботу третину співробітників через пандемію коронавірусу.

Про це пише «Русская служба Би-би-си».

Зазначається, що минулого тижня мер столиці Росії Сергій Собянін видав указ, згідно з яким роботодавцям лише рекомендували скоротити число співробітників в офісах і на підприємствах.

Тепер вимога про переведення на віддалений режим 30% працівників стає обовʼязковою і діятиме до кінця жовтня. Указ допускає виключення — для тих, чиє перебування на робочому місці «є критично важливим для забезпечення функціонування організацій, індивідуальних підприємців».

Вимога про 30% співробітників на віддаленому режимі не стосується підприємств оборонно-промислового комплексу, авіабудування і космічної галузі, а також організацій, що входять до складу «Росатома» або виконують роботи за державним оборонним замовленням.

У Москві за останню добу виявили 2 418 нових хворих. Напередодні їх було 2 308, у вівторок — 2 300. Це максимум за чотири місяці. За час пандемії в Москві коронавірусом заразилися 295 025 осіб.