У ВООЗ заявили, що в Україні до кінця року можуть фіксувати до 9 тисяч хворих на коронавірус щодня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У ВООЗ заявили, що в Україні до кінця року можуть фіксувати до 9 тисяч хворих на коронавірус щодня

NurPhoto / Contributor

В Україні до кінця року кількість хворих на коронавірус може зрости до 7—9 тисяч на добу. Такий прогноз оголосив керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоровʼя в Україні Ярно Хабіхт в інтерв’ю «Суспільному».

«Найближчими місяцями ми очікуємо, що кількість випадків перевищить 5 тисяч і може становити від 7 до 9 тисяч випадків на день. У цьому ж контексті ми спостерігаємо дедалі більше випадків у Європі», — зазначив Хабіхт, додавши, що таке зараз відбувається у всіх країнах, адже хворобу поки не викорінили.

Хабіхт навів результати досліджень організації, де вказано, що лише кожна четверта людина в Україні регулярно миє руки, а кожна третя не дотримується дистанції під час масових заходів.

«В Україні ще й досі спостерігається передача вірусу у громадах. Ми не звузили передачу до кластерного поширення, до якого йдуть країни Європи», — зазначив він.

На запитання, як за його прогнозом до кінця року зростатиме кількість випадків захворювання, Хабіхт відповів: «Важко давати якусь оцінку. Але якщо у грудні ми почнемо фіксувати понад 9 тисяч випадків на день, то я буду трохи більше стурбований».

  • Два дні поспіль в Україні фіксують рекордну кількість випадків коронавірусу від початку пандемії — COVID-19 підтвердили у понад 4 тисяч хворих.
  • Від 28 вересня Київ перейшов із «помаранчевої» до «жовтої» карантинної зони, а в «червоній» залишилися лише два міста — Тернопіль і Бережани.