У Києві на залізничній колії знайшли непритомну працівницю посольства США. Поліція розглядає дві версії загибелі американки

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Києві на вулиці Толбухіна на залізничній колії перехожі знайшли травмовану працівницю посольства США у непритомному стані.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції столиці.

«Жінку в непритомному стані з травмою голови госпіталізували до лікарняного закладу, де вона згодом померла. Під час огляду речей потерпілої виявлено посвідчення співробітниці посольства США на її ім’я», — розповіли правоохоронці.

За попередніми даними, до травмування жінки може бути причетний чоловік, якому на вигляд 30—40 років, зріст 190—200 см, одягнутий у чорні шорти, темно-сині кросівки та футболку, з темним волоссям (по боках коротко підстрижене).

Наразі поліцейські розшукують підозрюваного.

За словами директора департаменту комунікацій МВС України Артема Шевченка, смерть жінки розслідують як умисне вбивство.

«Але не виключений і нещасний випадок. Жінка була у спортивному одязі й у навушниках. Загибель таких необачних пішоходів внаслідок травмування потягом не рідкість на залізниці», — додав він.

Згодом у посольстві США в Україні підтвердили смерть співробітниці, яка є громадянкою Америки.

«Із невимовним сумом повідомляємо про смерть американки зі спільноти посольства США в Україні. Зараз чиновники посольства США в Києві працюють з органами влади для встановлення обставин смерті», — повідомляється на сторінці посольства США в Україні у Twitter.

  • У липні в одній з квартир у Дніпровському районі столиці знайшли тіло волонтера Олексія Кучапіна.
  • За даними правоохоронців, Кучапін орендував квартиру 15 липня, за день до того, як сказав близьким і товаришам, що поїде у Дніпро. Тривогу забили після того, як він перестав виходити на зв’язок із господарем квартири та не відчиняв двері, в яких залишив ключ.
  • Поліція не виявила слідів насильницької смерті та зламу дверей, а власник запевнив, що з квартири нічого не зникло. Серед речей померлого знайшли невстановлені пігулки і записку.
  • У МВС повідомили, що перевіряють усі версії смерті Кучапіна, зокрема й вбивство.