CNN: 60% глядачів дебатів у США вважають, що переміг Байден. За Трампа трохи менше 30%

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
CNN: 60% глядачів дебатів у США вважають, що переміг Байден. За Трампа трохи менше 30%

MikaylaCMaki / Twitter

Шість із десяти глядачів теледебатів між кандидатами в президенти Дональдом Трампом і Джо Байденом переконані, що перемога за останнім. Лише троє з десяти вважають, що більш переконливим був чинний глава держави.

Про це повідомляє CNN.

Виступ Байдена сподобався 60% телеглядачів, тоді як Трамп набрав 28% симпатій за висновками з опитування. При цьому до початку дебатів сильнішої позиції демократичного кандидата очікували 56%, а на переконливість республіканця сподівалися 43%.

Ці дані збігаються з результатами опитувань, проведених після дебатів 2016 року. Тоді 62% глядачів вирішили, що перемога за Гілларі Клінтон, а 27% були переконані, що краще виступив Дональд Трамп.

65% опитуваних вважають, що на останніх дебатах відповіді Байдена були більш правдивими, а 69% вважають, що його претензії до чинного президента справедливі. У Трампа ці числа 29% і 32% відповідно.

57% заявили, що результати дебатів не вплинуть на їхній вибір 3 листопада. Ще 32% після перегляду вирішили, що проголосують за Байдена. Трамп переконав лише 11%. При цьому опитувані виявилися більш партійно заангажованими, ніж населення США в цілому. 39% були демократами, а 25% — республіканцями.

Дослідження стосується лише зареєстрованих глядачів і не відображає думки всіх американців. 568 людей дали відповіді по телефону спершу до початку дебатів, а потім після їх закінчення. Похибка цієї вибірки складає 6,3%.