Насіров не зміг стягнути 1 млн грн з лікаря Інституту Стражеска. Той заявляв, що стан здоров’я ексфіскала дозволяє брати участь у засіданнях

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Насіров не зміг стягнути 1 млн грн з лікаря Інституту Стражеска. Той заявляв, що стан здоров’я ексфіскала дозволяє брати участь у засіданнях

Гонтар Володимир / УНІАН

Касаційний цивільний суд Верховного суду закрив провадження за позовом ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова про стягнення 1 млн грн моральної шкоди з лікаря Інституту кардіології імені академіка Стражеска Максима Соколова, який свідчив про стан його здоров’я на суді у 2017 році. Відповідне рішення суд ухвалив 23 вересня.

Судді дійшли висновку, що, ураховуючи невідкладність стану, в якому перебував позивач, лікарі мали надати йому допомогу без попереднього отримання його згоди або згоди його представників.

Крім того, комісійне обстеження Насірова відбулося за постановою детектива НАБУ. Судді підкреслюють, що нема підстав вважати, що дії лікарів були незаконними та могли спричинити моральну шкоду Насірову.

Про що йдеться?

Насіров хотів відсудити у кардіолога Інституту кардіології імені академіка Стражеска Максима Соколова 1 млн грн за моральну шкоду. Ще під час судового засідання в 2017 році, на якому Насірову обирали запобіжний захід, Соколов сказав, що здоров’я підозрюваного дозволяє йому брати в ньому участь. На думку Насірова, зробивши таку заяву, Соколов порушив лікарську таємницю. Також ексфіскал просив визнати незаконним його обстеження в Інституті Стражеска.

У квітні торік Насіров програв апеляцію лікарю і звернувся до Касаційного суду.

  • У березні 2017 року НАБУ вручило Роману Насірову підозру. Йому інкримінували безпідставні податкові розстрочки підприємствам ексдепутата Олександра Онищенка, що нібито завдало 2 мільярди збитків державі. Того ж дня Насіров зліг нібито з інфарктом у «Феофанію». 4 березня його обстежили в Інституті кардіології ім. Стражеска, де у нього не виявили інфаркту.