Насіров програв апеляцію лікарю Інституту Стражеска. Той заявляв, що екс-голова ДФС бреше про стан здоровʼя

Автори:
Катерина Коваленко, Тереза Лащук
Дата:

Інтервенційний кардіолог Інституту кардіології ім. академіка М. Д. Стражеска Максим Соколов виграв апеляцію в екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Таке рішення оголосила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє кореспондент theБабеля.

Роман Насіров просив скасувати рішення Шевченківського суду міста Києва від 19 грудня, яким йому відмовили в задоволенні позову проти лікаря. Насіров просив визнати незаконним його обстеження у Інституті Стражеска у березні 2017 року. Також Насіров просив визнати незаконними показання лікаря Соколова, який під присягою в суді заявив, що стан здоров’я Насірова дозволяє йому брати участь у судових засіданнях. Насіров переконував, що Соколов тим самим порушив лікарську таємницю.

Апеляційний суд постановив залишити рішення Шевченківського суду без змін. Також Насіров повинен заплатити Соколову 13 тисяч гривень за правничу допомогу.

Роман Насіров заявив, що подаватиме скаргу до Касаційного суду.

  • 2 березня 2017 року НАБУ вручило Роману Насірову підозру. Йому інкримінують безпідставні податкові розстрочки підприємствам екс-депутата Олександра Онищенка, що нібито завдало 2 мільярда збитків державі. Того ж дня Насіров зліг нібито з інфарктом у «Феофанію». 4 березня його обстежили в Інституті кардіології ім. Стражеска, де у нього не виявили інфаркту.
  • Колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров подав до суду на Кабінет міністрів. Він просить визнати незаконним оголошення конкурсів на посади голів Державної митної служби та Державної податкової служби.
  • Роман Насіров брав участь у першому турі виборів президента, які відбулися 31 березня. Він набрав найменшу кількість голосів серед 39 кандидатів — 0,01%, або 2 579 голосів.