В Україні збирають команду 26-ї експедиції в Антарктиду. Через коронавірус особливу увагу приділятимуть фізичному здоров’ю

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В Україні збирають команду 26-ї експедиції в Антарктиду. Через коронавірус особливу увагу приділятимуть фізичному здоров’ю

ravas51 / Flickr

Національний антарктичний науковий центр Міносвіти оголосив конкурс з відбору учасників команди 26-ї Української антарктичної експедиції. Документи можна подати до 12 жовтня включно.

У пресслужбі МОН повідомили, що члени команди проводитимуть наукові дослідження та забезпечуватимуть життєдіяльність станції «Академік Вернадський» в Антарктиді з весни 2021-го до весни 2022-го року.

Традиційно до команди відберуть 12 учасників. Крім семи науковців, також шукають лікаря, кухаря, дизеліста-електрика, системного механіка та системного адміністратора звʼязку.

У центрі зазначили, що через пандемію коронавірусу під час відбору майбутніх полярників особливу увагу приділятимуть фізичному та психологічному здоров’ю кандидатів.

Загалом відбір пройде у чотири етапи:

  • подання документів до 12 жовтня;
  • подання додаткових документів у разі проходження попереднього відбору – до 26 жовтня;
  • співбесіда, медична комісія та психологічне тестування;
  • колективний тренінг для тих, хто попередньо пройде відбір.

Детальніше з вимогами можна ознайомитися на сайті центру.

  • До 1996 року українська антарктична станція «Академік Вернадський» належала Великій Британії. У 2021 році відзначатимуть 25 років з часу підняття прапору України на станції.
  • У квітні на антарктичний острів Галіндез у розташування станції «Академік Вернадський» прибули українські полярники 25-ї експедиції. Це забрало майже місяць, оскільки команді довелося пройти дві обсервації.